Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Optakt til messe:
21.09.11: At spise ude er en stigende tendens i hele verden - i varierende grad og på forskellig vis fra land til land og afhængig af den enkelte forbrugergruppe, men trenden er blevet helt tydelig. Og som en konsekvens heraf begynder Anuga på sin forestående 2011-udgave at tilbyde en separat platform, der betjener hele foodservice- og cateringbranchen, nemlig den nye specialudstilling Anuga FoodService.
Læs mere
21.09.11: Den amerikanske burgerkæde, Carl's Jr., offentliggjorde i gåt planer om at ekspandere til Danmark, Finland, Norge og Sverige. Det danske konsulentfirma PS4 har fået til opgave at finde franchise-partnere, oplyses det.
19.09.11: Holdingselskabet bag A. Espersen A/S og Rahbekfisk A/S har valgt at fusionere de to fiskerivirksomheder med førstnævnte som det fortsættende selskab. Beslutningen er taget for at styrke de kompetencer, de to virksomheder råder over, og ikke mindst for at sikre en konkurrencekraftig virksomhed, som vil være i stand til at klare de udfordringer, som kommende år uden tvivl vil bringe, hedder det i en meddelelse.
20.09.11: Naturlige ingredienser og friske fødevarer er nogle af de spørgsmål, der ifølge Danisco optager forbrugerne og er med til at fremme udviklingen af fødevarer. Og med virksomhedens nylancerede ”Natamax B Plus” skal fødevareproducenterne nu kunne levere begge dele og med lavere omkostninger. Det patentanmeldte produkt er et let opløseligt, naturligt kompleks bestående af natamycin og gamma-cyclodextrin, der skal være mere effektivt mod gær og mug i føde- og drikkevarer.
19.09.11: Ny model for transport af varme og vand i fødevarer giver mere præcist styr på stege- og bageprocesser. Modellen er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet og har ført til en bedre forståelse af de mekanismer, der har indflydelse på transport af varme og vand under processerne.
21.09.11: Mere gennemskuelig datomærkning vil gøre det lettere for forbrugerne at spare penge og sætte en stopper for at mad, der stadig er helt i orden, bliver smidt ud. Det slog den engelske miljøminister Caroline Spelman fast i sidste uge, i forbindelse med at hendes ministerium offentliggjorde en ny mærkningsvejledning for producenter af fødevarer og drikkevarer. En vejledning, der i øvrigt bringer de engelske regler mere på linie med de danske.
21.09.11: Orientalsk inspireret delikatesse-sushi er nu så populær i Storbritannien, at det er blevet det hurtigst voksende frokostmåltid. Efterspørgslen er vokset så meget, at sushi sågar har erstattet både den såkaldte ploughman’s sandwich med skinke, cheddarost, tomat og syltede løg og tun- og agurkesandwiches, som ellers har været Storbritanniens frokost-favoritter.
21.09.11: Odense Marcipan lancerer nu en helt ny færdigblandet marcipan med skovbær. Den nye marcipan er baseret på den velkendte originale marcipan fra Odense, der oplyses at være tilsat en frisk og sødmefyldt smag af rigtige skovbær.